Canada, here we come ....
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel & Mieke
12 September 2009 | Nederland, Amsterdam
De vlucht was om 18:25, maar we moesten eerst onze auto nog naar een parkeerplaats in de buurt van schiphol brengen, waar hij dan 3 weken op ons wacht. Vanuit deze parkeerplaats werden we dan met een busje naar Schiphol gebracht.
Omdat het tamelijk rustig was op de A2 vielen de files onderweg reuze mee. Ook in de buurt van Amsterdam ondervonden we weinig hinder van de wegenwerken. Zodoende stonden we rond 16:20 aan te schuiven aan de Air Transat check-in balie op Schiphol. Na het inchecken nog snel wat Canadese dollars afhalen, zodat we wat cash geld op zak hadden voor onder andere de taxi van de luchthaven van Calgary naar het Sandman Hotel in Calgary.
Je moet in de U.S.A. en Canada namelijk minstens 1 overnachting hebben na aankomst, alvorens een camper te huren. Dit om te voorkomen dat mensen met een vlieg-kater (oftewel jetlag) al direct met een camper gaan rondrijden terwijl ze vechten tegen de slaap.
Omdat we op zaterdag aankomen en de camper-verhuurder op zondag gesloten is, zullen we dus pas maandag de camper kunnen ophalen en hebben we 2 overnachtingen in Calgary.
Na een vlucht van iets meer dan 9 uren landden we op de luchthaven van Calgary. Voor ons was het toen 3:45 's nachts, maar in plaatselijke tijd was het toen 19:45, omdat we 8 uren in de tijd zijn teruggevlogen.
Op het vliegtuig hadden we wel wat kunnen dutten, maar je werd telkens weer wakker als men langskomt voor eten of drinken, want daarvan wil je op zo'n lange vlucht ook weer niet teveel missen.
Op de luchthaven van Calgary hebben we dan na alle douane-formaliteiten een taxi genomen naar het hotel, wat ongeveer 12 kilometer verderop lag in het centrum van de stad, alwaar we rond 21:30 in het donker aankwamen.
Na het inchecken in het hotel zijn we recht ons bed ingedoken en geslapen tot een uur of 5:00 plaatselijke tijd.
Omdat mijn bioritme weinig ritme heeft, heb ik weinig last van het verstoorde slaapritme dat je met zulke tijdsverschillen krijgt, maar Mieke haar pijpke was toch zo goed als gedoofd toen we in het hotel aankwamen. Zij kon nog net “pap” zeggen, maar veel meer dan dat zat er niet meer in.