The last day - Reisverslag uit Calgary, Canada van Roel & Mieke Arits / Bongers - WaarBenJij.nu The last day - Reisverslag uit Calgary, Canada van Roel & Mieke Arits / Bongers - WaarBenJij.nu

The last day

Door: Roel

Blijf op de hoogte en volg Roel & Mieke

02 Oktober 2009 | Canada, Calgary

Vandaag de camper terug ingeleverd, van binnen en buiten gepoetst, met volle LPG tank, volle water tank, lege riool en vuil water tank, benzinetank 1/4de gevuld. Kortom, vertrekkensklaar voor de volgende huurder, tenminste als er nog mensen zijn die in deze periode de koude Rockies in trekken, waar je in de komende weken meer kans op sneeuw dan op regen hebt.
Daarna zijn we met de taxi naar de luchthaven van Calgary gereden, waar we rond 11:30 aankwamen. Nu is het nog geduldig afwachten in de luchthaven tot onze vlucht om 21:25 ons terug naar Amsterdam brengt, waar we dan om 14:30 plaatselijke tijd zullen aankomen.

In totaal hebben we met de camper ongeveer 2800km gereden door de nationale en provinciale parken van Alberta en British-Columbia. Daarbij hebben we iets van 140km aan wandelingen in de benen zitten, maar belangrijker nog : een geheugen vol aan de mooie postkaart-landschappen, die je dan krampachtig probeert vast te leggen met een foto-camera, maar die uiteindelijk slechts een flauw aftreksel zijn van de gewaarwording die je ter plaatse hebt. Voor ons zijn ze in ieder geval een geheugensteun.
Aanvankelijk hadden we gepland om ook Vancouver te bezoeken, maar omdat er zoveel moois te zien was in de Rockies hadden we besloten om daar rustig onze tijd voor te nemen en niet te gaan haasten alleen maar om de oorspronkelijk geplande route rond te krijgen.
Maar hoe veel je ook reist of hoeveel plaatsen je ook bezoekt, er zullen altijd nog een hoop mooie plaatsen overblijven die je nog niet gezien hebt. En we mogen wel zeggen dat we in deze trip heel veel mooie plaatsen gezien en beleefd hebben en zelfs vrij veel dieren in het wild gezien en gehoord hebben. En dat was eigenlijk ook ons streefdoel.
Ook het reizen in een camper, wat voor ons beiden een nieuwe ervaring was, is ons heel goed bevallen. Zo'n camper geeft je meer vrijheid wat betreft de indeling van je dag en je kan al eens zelf bepalen waar je overnacht : op een camping zoals het hoort of in "het wild".

Bedankt iedereen voor het volgen van onze avonturen en voor jullie reacties. Vooral bedankt aan de trouwe fans, die ons op de voet gevolgd, bijgestuurd en verbeterd hebben : Pa Bongers en Trees. :))

In het bijzonder bedankt aan Raymond voor het verzorgen van onze katten tijdens onze trip.

Tot de volgende keer maar weer.

• 03 Oktober 2009 - 16:56

Martin Bongers:

Hartelijk dank voor de goede en leuke verslaggeving.