Een stralend en warm dagje Banff - Reisverslag uit Banff, Canada van Roel & Mieke Arits / Bongers - WaarBenJij.nu Een stralend en warm dagje Banff - Reisverslag uit Banff, Canada van Roel & Mieke Arits / Bongers - WaarBenJij.nu

Een stralend en warm dagje Banff

Door: Roel

Blijf op de hoogte en volg Roel & Mieke

15 September 2009 | Canada, Banff

Gisterenavond rond 22:00 in bed gekropen, omdat je in een camper na zonsondergang niet veel anders kan doen dan wat lezen, muziek luisteren of deze verslagjes maken. Maar je kan dan ook extra vroeg aan de dag beginnen. Rond 6:00 waren we weer bij bewustzijn en hebben we op het gemak ontbeten, een douche genomen en daarna naar de Bow Falls (watervallen) in Banff gereden. Mieke wou vandaag een stevige bergwandeling gaan doen op de Sulphur Mountain, maar omdat we de afgelopen tijd weinig gewandeld hadden, besloten we om te beginnen met een opwarmertje, namelijk een wandeling langs de Bow-river richting Hoodoos, zodat we die ook eens vanuit de vallei konden zien in plaats van langs boven. De officiële wandeling is 6,4km lang, maar we zijn al snel van het pad afgeweken om wat avontuur op te zoeken. Daardoor waren we wat langer bezig omdat je dan zelf je paadje moet zoeken, maar zo kom je ook weer heel mooie plekjes tegen. Een paar keer zijn we een zijtak van de Bow rivier overgestoken op ondiepe plekken. Langs de rivier vonden we in het slijk verschillende afdrukken van berenpootjes en afdrukken van hoeven, wie weet van een eland. Ik heb de hele weg reikhalzend uitgekeken om een beertje te zien, maar helaas. We hebben met elkaar afgesproken dat we, voor de vakantie om is, toch een beertje en een eland willen gezien hebben.
In ieder geval struikel je bijna over de verschillende soorten eekhoorns die je in de bossen voor de voeten lopen. Sommige zijn zo nieuwsgierig of hopend op een gratis hapje, dat ze een stukje met je meelopen en hun behendigheids- en snelheids-kunstjes tonen terwijl ze van naaldboom naar naaldboom te springen. Eentje ging ons zelfs van op een paar meter afstand zitten aangapen, terwijl hij/zij ondersteboven aan een boom hing. Grappige diertjes zijn het.
Na 3,5 uurtjes wandelen waren we terug aan de camper en konden we de benen weer even laten rusten en ons zwaar gedaalde caloriepijl wat aanvullen.
Daarna zijn we de watervallen aan de Bow rivier gaan bekijken. Het zijn zeker niet de grootste watervallen, maar wel mooi door de achterliggende bergen en de omgeving met rotsen.
Omdat Mieke slecht geslapen had en te moe was voor nóg een fikse wandeling, zoals de geplande wandeling tegen hellingen van de Sulphur Mountain, hebben we voor de luxueuzere en snellere transportvorm gekozen, namelijk de kabel-lift of gondola. In een van de komende dagen werd er regen voorspeld, dus leek het ons, met het stralend weer van vandaag, ideaal om eens een kijkje te nemen boven op de berg. We hadden voor de zekerheid een dikke fleece meegenomen, maar eenmaal boven aangekomen, bleek die totaal overbodig. Op 2200 meter hoogte was er nog steeds een zeer aangename temperatuur en hadden we een prachtig zicht over het stadje Banff, het fraaie Banff Hotel, de Bow rivier en zelfs Lake Minnewanka, een meer dat ca. 10km verder ligt.
Op dat meer gaan we morgen met ons twee een motorboot-tochtje doen van een paar uren.
Nadat we weer op de begane grond waren teruggekeerd zijn we nog even langs de Vermillion Lakes gereden in Banff.
Komende nacht wordt onze laatste nacht in Banff en trekken we verder richting noorden naar Lake Louise.
Note van Mieke : Komende nacht heb ik Roel verbannen naar het bed boven het bestuurders gedeelte zodat ik hopelijk eindelijk eens fatsoenlijk kan slapen. Wat een snurkbeest !

• 17 September 2009 - 21:01

Martin Bongers:

Schiet eens wat plaatjes van alle dieren, die zich daartoe lenen.Blijkbaar is je kompas al wat nauwkeuriger (N ipv NW).